Плодовете от компота се изцеждат. Разбиваме добре кравето масло със захарта. Прибавяме към сместа едно по едно яйцата и жълтъците, като разбъркваме постоянно.
След това на малки дози добавяме брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Карамелизираме 3-4 с.л. захар с лимоновия сок и заливаме дъното на предварително затоплена форма (тавичка - 22 см).
Нареждаме отгоре изцедените плодове кайсия и печем на загрята фурна – 190 С около 30 минути. Намазваме страните на формата с масло и заливаме със сместа. След като е готов, се обръща в чиния за сервиране и се залива със сока на компота, докато е още топъл.
Изчакваме да изстине и намазваме отвсякъде с крема – приготвен от разбитите сметана, мляко (трябва да го изцедим хубаво-три-четири часа) и пудрата захар.
Накрая поръсваме със смелените орехи. Слагаме на студено да стегне крема около 12-20 часа.