Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Карамелизирано пиле по китайски

6
Карамелизирано пиле по китайски
Източник: Десислава Николова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:китайска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Захарта се слага в дълбока тенджерка да се карамелизира с малко вода.

  • 2

    След като се получи хубав златист карамел се добавят подсушеното месо да се "изпържи" в карамела.

  • 3

    След като получат карамелен загар бутчетата, добавяме към тях 2 с.л оцет и 2 с.л соев сос и оставяме да къкри под капак около 10 мин.

  • 4

    Зелето нарязваме на ленти, настъргваме морковите, нарязваме лука на едро и ги поставяме на пара да се задушат за 10 мин, като проверявайте те трябва да останат леко хрупкави, но омекнали.

  • 5

    Краставицата нарязваме на едро, сусама запичаме леко на сух тиган, копъра наситняваме. След като е готово зелето, морковите и лука, добавяме краставицата, сусама, копъра, и разбъркваме хубаво.

  • 6

    Поднасяме пилешкото със салатата в отделни чинии и соев сос, с който всеки да си овкуси салатата.

  • 7

    За пилешкото месо - хубаво е да са малките бутчета от крилцата по 2-3 бутчета на порция, но може и с всякакво пилешко месо.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Velinaa
20.08.2013 | 15:45
толкова апетитно изглеждат.още довечера ще го приготвя
5
Отговор на коментар #3 от Първолета Дикова:
аз ползвам подкрилничета за тази рецепта, т.е малките бутчета от крилцата, тъй като по-бързо стават и са хит след децата. Но моя приятелка след като хапна рецептата прави на същия принцип пилешко, свинско на хапки
4
Vanessa Apostolova
06.06.2013 | 11:23
Отговор на коментар #3 от Първолета Дикова:
не би трябвало да имаш проблем с карамела,той като се накисне се разтваря :)
3
бутчетата са с малко странен,непривичен за нас вкус,но ми харесаха....малко тенджерката ми позагоря и по-трудничко се почисти,..но риск,следващия път мисля да сложа малко мазнинка за да не загаря така карамела,не разбрах на салатата сол и нещо друго,като оцет ,олио не се ли слага,то вярно,че в соевия сос има сол,но не всеки би си сложил от него...
2
kalinka kalinkova
11.02.2013 | 23:06
Непознато ми е и на мен но бих опитала.
1
zvetanka ivanova
11.02.2013 | 21:47
Бих пробвала от любопитство.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!