Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Картофи по шведски

28
Картофи по шведски
Добави в Моят Кулинар
Националност:шведска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 9 отзива)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Картофите се обелват и нарязват на тънки резенчета (не докрая) на разстояние от около 3-4 мм едно от друго.    

  • 2

    В намазана с олио тава се поставят с плоската страна надолу.

  • 3

    Отгоре се слагат тънки резенчета от маслото.

  • 4

    В предварително загрятата фурна, на маскимална температура, се слагат картофите за около 25 минути.

  • 5

    След като се извадят се поръсват с морска сол и черен пипер. Между всяко резенче на картофите се слагат тънки резенчета от чесъна. Поръсват се с галета и пак се добавя масло отгоре.

  • 6

    Отново се слага във фурната за около 20 минути. 

  • 7

    Сервират се топли.

продукти
Коментари(28)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
28
Pami Petrova
04.02.2016 | 18:08
извинете, на колко градуса да се сложи
27
Desislava Stoyanova
18.11.2013 | 11:51
Отговор на коментар #26 от mardik mesttchian:
като искаш диетично изобщо не гледай при картофите ;)
26
mardik mesttchian
10.11.2013 | 11:33
super no ne sa nikak dietichni
25
Nora Aleksandrova
27.10.2013 | 15:29
С толкова масло и олио не е много диетично, както е написано по-горе, но за хората, които не спазват диети като мен примерно изглежда доста апетитно и смятам да опитам да си ги приготвя ! :)
24
кати
18.10.2013 | 16:49
Как да не ти се доядат?:)
23
работната пчела
18.10.2013 | 15:46
много добре изглежда и са много вкусни тези картофи
22
Майстор - готвач
18.10.2013 | 12:05
Супер предложение .
21
Vqra Petrova
16.10.2013 | 17:05
Отговор на коментар #20 от Ангел Чолев:
аха :) и те пак бавно се пекат!
20
Ангел Чолев
14.10.2013 | 08:13
Отговор на коментар #15 от Anna Vasileva:
Напротив! Младите картофи съдържат повече вода от старите.Времето за термична обработка ще се увеличи.Те по-скоро ще се сварят или задушат, но е и да се изпекат!
19
ако вместо чесън се сложи малко чеснов сос готов напр. на Дерони или Тартар, ще стане по-богато на вкус - правя нещо подобно и резултатът е фантастичен
18
ива
08.05.2013 | 16:25
Отговор на коментар #14 от Desislava Stoyanova:
И аз!
17
ива
08.05.2013 | 16:25
Ох, много ми се иска да си направя.
16
Dobi Zvezdeva
08.05.2013 | 16:12
преди няколко дни го приготвих , супер стана
15
Anna Vasileva
08.05.2013 | 15:34
Скоро правих,ама честно да си кажа много трудно се опекоха,предполагам,че с млади пресни картофи ще стават идеални.
14
Desislava Stoyanova
08.05.2013 | 15:27
всякакви видове картофи обожавам! :)
13
Отговор на коментар #6 от Violeta:
Не е много добре да ядеш това за вечеря :)
12
Петя Иванова
08.05.2013 | 13:53
Отговор на коментар #5 от Катерина Пенчева:
Наистина е страхотна тази рецепта .
11
Violeta
08.05.2013 | 13:53
Отговор на коментар #4 от Ралица Маркова:
И малко копър ще ги направи още по-вкусни:)
10
Картофите ги обичам приготвени по всякакъв начин.
9
Петя Иванова
08.05.2013 | 13:52
Стават много вкусни .
8
Анелия Петрова
08.05.2013 | 13:24
Отговор на коментар #6 от Violeta:
И аз ще ги приготвя .
7
Анелия Петрова
08.05.2013 | 13:23
Много вкусни стават .Пробвала съм ги по този начин.
6
Violeta
08.05.2013 | 12:36
Страхотно,това ще ядем за вечеря:)
5
Прекрасна рецепта!
4
Ралица Маркова
22.01.2013 | 07:59
Правя ги често за гости, но ги заливам и с 2-3 с.л. оцет. Стават чудесни!
3
Стават превъзходни :) Облизах си пръстите :)
2
ана
14.11.2012 | 19:35
Ето това непременно ще го изпробвам!
1
Stefka Dinkova
07.11.2012 | 08:59
Лесно могат да се разрежат,като се сложат в лъжица - режеш и не се притесняваш.Става и за основно ,ако в разрезите се сложат нарязани тънки филийки шунка или бекон и накрая - по малко кашкавал.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D