Картофите се обелват и се нарязват на кръгчета (ако са по-големи на полукръгчета). Беконът се нарязва на парчета.
Слагат се в тиган и се запържват за 10-тина минути.
* Няма нужда от допълнителна мазнина, тъй като беконът си пуска достатъчно.
В купа се слага хлябът, нарязан на кубчета (може да използвате всякакъв хляб). Слагат се и розичките броколи (замразени или сурови). След като картофите и беконът се запържат, се добавят и броколите. Добавя се 1/2 ч.ч. настърган кашкавал. Всичко се разбърква добре и се изсипва в голяма керамична касерола.
Към размекнатото крема сирене се добавят разбитите яйца, черния пипер и млякото. Разбърква се до гладка смес - за по-лесно използвайте миксер. Сместа се излива в касеролата. Завива се с фолио и се прибира в хладилник за 2 часа (може и за цяла нощ).
После се пече с фолиото около 40 минути на 180 С. След това фолиото се маха, разпределят се останалия настърган кашкавал и настъргания чедър и се запича още 10 минути.