Разбийте яйцата със захарта до побеляване, добавете олиото и горещото мляко, след това пресятото брашно и бакпулвера.
Разделете сместа на две части, в едната част добавете накиснатите в уискито стафиди и ванилената захар, изсипете сместа във форма за кекс и поръсете плътно с какао. Към другата част добавете разтопения шоколад с 25 гр. от маслото и 2 с.л. какао.
Изсипете кафявата смес върху бялата и печете за 40 - 45 минути на 180 С (в зависимост от фурната).
Мекото масло разбийте със 150 грама пудра захар, карамелизирайте захарта (4 с.л.) и към нея добавете 1 с.л. прясно мляко или вода, за да не се втвърди карамела.
Охладения кейк намажете с маслената глазура и след това с горещия карамел. Да ви е сладко!