Може да използвате всякакъв кекс - шоколадов, ванилов, дори готови блатове за торта. Нашето предложение е да ползвате Японска пухкава торта.
Начупете кекса в купа. Добавете мармалада.
* Използвайте мармалад или конфитюр с вкус по ваше желание - за предпочитане е да няма цели плодове в него. Количеството е ориентировъчно и зависи от влажността на кекса, който ползвате.
Разбъркайте добре. Трябва да се получи тесто. Ако мармалада не може да спои кексовите трохи, добавете още малко.
От полученото тесто оформете малки топчета. Сложете ги във фризера за поне 30 минути.
Разтопете двата вида шоколад на водна баня. Пригответе си чинийки с кокос, захарни пръчици и различни декорации.
Забодете клечици на всяко топче. После декорирайте по желание, като потапяте първо в шоколад, после в декорация по желание.
* Ако нямате клечици, просто направете бонбони :)