Рецептата участва в конкурса "Сладкиши, кексове и рула".
Брашното се пресява с бакпулвера. Яйцата се разбиват добре в отделен съд. Маслото и 1 чаша захар се разбиват на гъст, гладък крем. Постепенно се прибавят по малко от яйцата и от брашното.
От готовото тесто се отделя в друг съд 1/3 и към нея се добавя 1/2 настъргана лимонова кора и 2-3 с.л. сок. В останалото тесто се прибавя предварително смесеното с прясното мляко какао.
Кръгла форма за кекс се намазва с масло и поръсва с брашно. Към външната, широката стена, се сипва какаовата смес. Към вътрешната стена, към отвора на формата, се сипва бялата смес. Отгоре внимателно се заглажда.
Пече се в предварително загрята фурна около 40 минути, при температура 180 С. Изпеченият кекс се оставя да изстине във формата.
За приготвянето на глазурата се смесват останалата захар и водата. При непрекъснато разбъркване се вари до пълното разтваряне на захарта и леко сгъстяване. Сиропът се оставя малко да застине.
Белтъкът се разбива на твърд сняг. В него се налива още топлия захарен сироп и се разбива с миксер до плътна маса. Веднага се нанася върху кекса на дебел слой. Отгоре се посипва обилно с кокосови стърготини.