Отцеждаме добре плодовете от компота и отделяме сока. Намазваме дъното и стените на форма за кекс обилно с разтопено масло, върху него нареждаме плодовете от компота (в моя случай-дюлите) и оставаме в хладилник да стегне маслото.
Правим тесто за кекс - разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото и разбиваме до пухкавост. Постепено прибавяме от брашното, като редуваме с малко от сока на компота, докато ни свърши брашното. Накрая добавяме бакпулвера.
Сместа трябва да е гъста като за палачинки. Ако е течна, се добавя още брашно или съответно сок, ако е много гъста.
Излива се върху стегнатото масло с плодовете във формата и се пече на 170 С около 40 минути. Като поизстине, се обръща в чиния.