Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кисело зеле на фурна по унгарски

Кисело зеле на фурна по унгарски
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете зелето и го запържете в 50 г мас. Добавете 250 мл вода, дафиновите листа и пипер на вкус и задушавайте за 50 минути (трябва да остане на мазнина).

  • 2

    Сложете да заври 750 мл подсолена вода, добавете ориза и го варете 12 минути. Обелете лука и го нарежете, сварете го в 5 с.л. вода, докато тя се изпари.

  • 3

    Подправете каймата със сол и пипер, добавете 20 г мас към лука и запържете каймата с него. Добавете ориза. Нарежете наденицата. Намазнете огнеупорен съд и наредете последователно зелето, каймата с ориза и надениците, като завършите със зеле.

  • 4

    Залейте със сметана и печете 30-40 минути на 225-250 С.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D