Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кисел с къпини

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:лято
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Бланширайте къпините във вряща вода 2-3 минути и ги претрийте през гъсто сито
  • 2 Отделете пюрето от сока и го вдигнете в хладилника
  • 3 Остатъците и сока залейте с горещавода, прибавете лимонената киселина
  • 4 Сложете течността да заври, след което я прецедете
  • 5 Налейте постепенно разтвореното в малко студена вода нишесте
  • 6 Сложете отново на огъня да заври
  • 7 Прибавете заделеното пюре и бъркайте, докато киселът получи необходимата гъстота
  • 8 Той трябва да е полутечен, защото при изстиването си ще сесгъсти още.
продукти
120 гр.захар
45 гр.нишесте
1/2 ч.л.лимонтузу
400 гр.къпини
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...