Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Китайски питки със свинско

по статията работи: | 25 август 2015 Прочитания: 2794
Много популярен китайски специалитет
Китайски питки със свинско
Източник: Pinterest/thewoksoflife.com

Питките със свинско месо или още Ча сиу бао, са много популярен китайски специалитет. В китайските квартали на големите градове те са успешен заместител на хотдога, хамбургера и други подобни бързи храни, добили световна известност. Китайските питки за хапване накрак, не отстъпват по нищо на вкус.

 

Даже на нас ни допадат повече, отколкото един огромен и претъпкан бургер... Но това, може би, е въпрос на вкус.

 

Ако искате да се пренесете в атмосферата на чайнатаун и да усетите вкуса на китайския снак, ето как можете да го постигнете (преценете дали многото сосове в пълнежа са по вкуса ви, можете да пропуснете някой, ако прецените).

 

Необходими продукти:

 

За питките:

5 + 1/3 чаши брашно

2/3 ч. вода

1 + 1/3 ч. мляко

1/3 ч. захар

1 ч.л. сол

4 ч.л. инстантна мая

2 яйца

4 с.л. разтопено масло

1 яице, разбито в с.л. мляко

1 с.л. сусамово семе

 

За пълнежа:

2 с.л. олио

½ ч. ситно нарязан червен лук

2 с.л. захар

1 ½ с.л. соев сос

2 с.л. сос от стриди

1 ½ с.л. сусамово олио

1 с.л. тъмен соев сос

¾ ч. пилешки бульон

3 с.л. брашно

2 ч. свинско месо, нарязано на кубчета

 

Начин на приготвяне:


32739

pinterest/thewoksoflife.com

 

В средно голям тиган смесете 1/3 чаша брашно с 2/3 чаши вода и 1/3 чаша мляко и разбъркайте, докато брашното се разтвори. Сложете тигана на средна температура и бъркайте 3-5 минути, докато сместа стане на гъста паста.

 

В голяма купа съберете 5-те чаши брашно със захарта, маята и солта и ги омесете с ръце.

 

Добавете брашнената паста, заедно с чашата мляко, яйцата и разтопеното масло. Разбуркайте, докато се образува меко тесто, и го омесете с ръце за около 15-20 мин.

 

Оформете тестото на топка и го сложете в леко намазнен съд.

 

Заемете се с пълнежа за питките: Нарежете лука, накълцайте свинското на малки кубчета и извадете бульона.

 

Нагорещете 2 с.л. от олиото в уок-тиган на средно-висока температура. Добавете лука и запържете за 2 мин.

 

Добавете захарта, соевия сос, скаридения сос, сусамовото олио и тъмния соев сос. Разбъркайте и оставете да кипне. 

 

Добавете брашното и бульона. Намалете до средно-слаба температура и бъркайте няколко минути, докато се сгъсти сместа. Махнете я и сложете да пържите свинското. Оставете го да се охлади.

 

Разделете тестото на 16 еднакви по-малки парчета, които ще се превърнат в апетитни китайски питки. Оформете ги на малки кръгчета, като в центъра трябва да има повече тесто, а крайчетата може и да са по-тънки (така тестото няма да се скъса, когато сложим плънката в хлебчетата).

 

Сложете по 2 с.л. от пълнежа във всяка питка. Внимателно хванете крайщата и ги затворете плътно едно в друго, за да не излиза пълнежа (получава се вързопче).

 

Сложете питките откъм събраните крайща върху пергаментова хартия и ги оставете да втасат за около час. Загрейте фурната до 200 С.

 

Намажете топчиците с разбитото яйце и млякото и ги поръсете със сусамените семена.

 

Сложете ги във фурната и намалете температурата 180 С. Печете около 25 мин, докато придобият златиста коричка.

 

Оставете да се охладят китайските питки за няколко минути и ги сервирайте.

Рейтинг: 4 / 5 , 341 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D