Загрейте фурната на 200 С. Леко намазнете форма за пай.
Постелете масленото тесто и го притиснете към дъното и стените на формата. Махнете излишното тесто, като го изрежете с нож, плъзгайки го по ръба на формата.
Постелете хартия за печене върху тестото и отгоре разпръснете боб или ориз, ако нямате специални топчета за печене. Това се прави с цел да не се надуе излишно кората. Печете за 10 минути, или до златисто. След това махнете зърната и хартията и печете за още 10 минути.
Загрейте зехтина в тиган и запържете ситно нарязаните лук и бекон. Гответе за 3 минути. Извадете на домакинска хартия, за да се отцедят. Оставете лука и бекона да се охладят.
След това поръсете лука и бекона върху изпечената кора на киша. Отгоре разпределете настърганото сирене чедър.
Намалете фурната на 180 С. Смесете останалите продукти и ги разбъркайте. Полейте с тази смес киша. Печете за още 30-35 минути. Оставете да се охлади и сервирайте.