Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Класическо италианско ризото

1
Класическо италианско ризото
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    В тиган загрейте зехтина и задушете лука.

  • 2

    Добавете ориза и постоянно разбърквайте, за да не залепва за дъното на тигана.

  • 3

    След 1 минута прибавете и виното.

  • 4

    След като поизгори, добавете и бульона малко по малко. След всеки черпак оставете течноста да изври. Продължете с техниката, докато не изхарчите половината бульон.

  • 5

    Прибавете половината от настъргания пармезан, а след това и останалия бульон. Оставете ориза да се свари напълно.

  • 6

    Овкусете ястието със солта и пипера и поръсете с останалия пармезан.

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Аламинут
29.07.2014 | 19:48
Трябва да се пробвам да го приготвя
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...