Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Код: червено!

по статията работи: | 17 декември 2012 Прочитания: 1986
Идеи за коледна украса в кухнята и трапезарията
Код: червено!
Източник: Photl

Когато човек започне да обръща внимание на това, какво има в чинията, неизбежно се засилва и усетът към дейталите по принцип. Празнична украса, съчетание на различните тапицерии в дома, отиват ли си покривката и салфетките – списъкът е безкрайно дълъг. Казано с други думи, истинският кулинар е и чудесен домакин, който показва своите умения не само зад печката, а и навсякъде около нея.

 

Е, Коледа безспорно е един крайно преекспониран празник, но какво да правим – обичаме кухнята и трапезарията, така че всички онези малки неща, които правят големите промени, ни вълнуват като кипяща на огъня супа.

 

А и наистина е вярно – за креативността не са необходими кой знае какви средства, по-скоро огромно желание. Първата идея на Kulinar.bg е свързана с преобразяването на столовете за коледната трапеза.

 

Какво е необходимо – няколко метра червена декоративна хартия (например тишу), ножица, самозалепващо тиксо. И още един чифт ръце, за да станат панделките перфектни.

 

Най-лесният вариант е да обвиете гърба на стола с хартиената лента и да я завържете внимателно отзад (да не пречи на седналото на стола дупе). Висящите части на панделката могат да бъдат както дълги, така и къси.


още по темата


Идеята с панделката може да се пренесе и върху столчето на чашата за вино. Ще ви бъде необходима тънка платнена лентичка, която се използва при опаковката на подаръци. Всъщност може да "рециклирате" лентички, на които са били закачени етикети на дрехи, или такива от вече получени подаръци. Точно с тази цел в дома на Kulinar.bg ще откриете какви ли не запазени чудесии.


3680

 Снимка: Photl

 

Панделките, различни по цвят и големина, могат да се озоват навсякъде в дома. Към тях може да прибавите и останалите от Св. Валентин сърца. Ако върху тях има типични валентински надписи, просто ги обърнете.

 

3688

 Снимка: Photl


Друга много приятна и лесна за изпълнение идея е направата на гирлянди от бонбони. За да сте максимално тематични, използвайте кендита с червена и зелена опаковка. Трябват ви само тиксо и ножица. Просто с тиксото свързвате краищата на бонбоните, така че действието да е "невидимо" за окото.

 

Ако сте си закупили истинска елха, използвайте премахнатите клонки. Но не за да правите венец (не че не може), а за да ги поставите във ваза. Тя лесно може да се озове на трапезата за Бъдни вечер, ако върху нея въобще е останало място за декорации. А ако не сте намерили време за елха, може да украсите "взети назаем" от някой другар клонки.

 

Ако имате деца, приложете следното хрумване. Обърнатата бяла саксия с изрисувано лице на снежен човек и поставеното малко подносче (или чиния) върху й ще накара всяко хлапе да похапва мандарини с усмивка.

 

3682

Снимка: Pinterest

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...