В малка тенджерка кипнете 150 мл прясно мляко. Към него добавете половин ч.ч. брашно.
Разбъркайте, докато се получи каша. В другите 150 мл мляко размийте маята, заедно с 1 ч.л. захар.
След това добавете шупната мая към сместа с брашното. Покрийте и оставете да втаса.
Пресейте останалото брашно в голяма тава. Направете кладенче в средата. В него прибавете разбитите предварително жълтъци, след това и белтъците.
На тънка струя добавете млякото с маята, малко сол и настъргана лимонова кора. Омесете, като периодично добавяте от мекото масло.
Когато се появяват мехурчета, значи е време да прибавите, месейки, малко от натрошените бадеми. Оставете да втаса.
Преди да мушнете да се пече, поръсете козунака с филирани бадеми и едра захар. Първо печете на висока температура, а след 15-тина минути намалете до умерена.
Изчакайте да се охлади, преди да го сервирате.
По желание, към рецептата можете да прибавите стафиди.