Маята се разбива в хладката вода заедно с 100 г захар. Щом шупне, се замесва меко тесто, като се прибавят 2-та вида брашно, прясното мляко, 50 г масло, портокаловата кора и яйцето. Тестото се покрива с фолио и се оставя 40 минути да втаса.
За охлювчетата : от тестото се отделя топче с големината на портокал. Разточва се и се намазва с масло. Отгоре се намазва с течния шоколад и се навива на руло. Рулото се реже на парчета, които се редят в тава върху хартия за печене.
За венеца : останалото тесто се разточва на голям правоъгълник. Маже се с масло и се поръсва със смес от захар (50 г) и канела. Навива се на руло. Срязва се надве през средата. И двата фитила се усукват и се оформя венец. Отгоре се украсява с боровинки.
Тавата с охлювчетата и венеца се слага във фурната на 170 С и се пече до златисто.