Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Коледен пудинг (Англия)

5
Коледен пудинг (Англия)
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:британска кухня
Празник:Коледа
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Смесете плодовете, черешите, бадемите, цитрусовите кори и настъргания морков, брендито и ликьора и разбъркайте. Покрийте и оставете за една нощ да се накиснат добре.

  • 2

    Смесете всички сухи съставки, добавете и „пияните“ плодове. Сложете ги в маслото, след това добавете яйцата и разбъркайте.

  • 3

    Намазнете дълбока, кръгла купа, покрийте я с хартия за печене.

  • 4

    Сложете постепенно сместа в купата и натиснете с опакото на лъжицата повърхността (която ще се яви отдолу, когато обърнете коледния пудинг.

  • 5

    Покрийте с двоен пласт пергаментова хартия, завържете по ръба на съда с конец, така че хартията да е стегната около купата.

  • 6

    Сложете широка тенджера на котлона, на дъното й поставете една обърната чинийка, върху нея сложете купата с коледния пудинг. Налейте вода до половината на купата. Гответе на водна баня за около 6 часа. Доливайте с вода, колкото е необходимо.

  • 7

    Алтернативен метод: Можете да направите пудинга във фурната, като го сложите в тава с вода, покриете всичко с фолио и готвите за същото време на 160- 140 С.

  • 8

    След като пудингът е готов, охладете го, след това го съхранявайте на студено и сухо място. Пудингът може да издържи така за срок от една година.

  • 9

    В деня, в който ще го сервирайте, отново го сложете на водна баня за 1 час, обърнете го от купата и декорирайте.

  • 10

    В оригиналната рецепта се слага клонче илекс, но вие можете да използвате друго растение. Топка сладолед и малко сметана също са добра гарнитура към пудинга.

  • 11

    Научете повече за интересната история на коледния пудинг и не забравяйте да си пожелаете нещо, на Коледа стават чудеса :)

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
poli asenova
14.12.2013 | 10:13
Отговор на коментар #4 от gabriela gabrielova:
Тогава и аз ще пробвам вкусът му.
4
gabriela gabrielova
13.12.2013 | 10:43
Отговор на коментар #1 от кати:
И за мен бе странно преди да го опитам, няма да съжаляваш ако решиш да го направиш.
3
gabriela gabrielova
13.12.2013 | 10:42
Отговор на коментар #1 от кати:
Не е странно, а чудесно.
2
zvetanka ivanova
13.12.2013 | 09:38
Доста интересно предложение.
1
кати
12.12.2013 | 13:32
еха, много странна рецепта.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D