Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Копривщенска Луканка

6
Копривщенска Луканка
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3.9
(базиран на 7 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото се нарязва на късчета, осолява се и се оставя 6-8 часа на хладно за да се отцеди водата

  • 2

    След това се смила на едро или се накълцва и се омесва със ситно счуканите черен пипер, кимион и чесън, коняка и захарта

  • 3

    Със сместа се пълнят сухи говежди черва

  • 4

    Луканките се окачват на проветриво място

  • 5

    След 3-4 дни започва пресоването им, като през нощта се поставят между две дъски и се притискат с тежест

  • 6

    След изсъхването им се увиват в хартия, нареждат се в сандъче и се посипват с дървени стърготини.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Desislava Stoyanova
16.12.2013 | 16:08
Отговор на коментар #4 от Ивайло Атанасов:
сол като сол :))
5
Silviq Milenova
02.09.2013 | 15:36
много апетитно изглежда луканката! по-добре такава, отколкото купешка!
4
Ивайло Атанасов
21.07.2013 | 18:11
Имам и eдин въпрос: Как да разбирам израза "сол за консервиране"? Това "ОБИКНОВEНА ГОТВАРСКА СОЛ" ли e, или e "АМОНИEВА СEЛИТРА", или...? Моля Ви за пояснeниe и ТОЧНА ФОРМУЛИРОВКА! Бях в форума и търсих, нe НАМEРИХ НИКАКЪВ ОТГОВОР! Прeдваритeлно Ви благодаря за отношeниeто!С поздрав - Иво.
3
Margaritka
21.06.2013 | 15:57
ето това е то, луканчица ;)
2
Пияно пиле
22.02.2013 | 16:41
Това е то от любимите ми неща за хапване :)
1
Radina
22.02.2013 | 16:36
Ммм,колко вкусничко изглежда ;)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...