Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кълцано кисело зеле

Кълцано кисело зеле
Източник: Уикипедия
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:зимнина/туршии
Националност:българска кухня
Сезон:есен
Кулинар:
Рейтинг: 3
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измийте зелето и издълбайте кочана

  • 2

    След това го нарежете на дълги и тънки ивици

  • 3

    Сложете зелето в широк голям съд и го посолете

  • 4

    Леко го объркайте и намачкайте

  • 5

    След като престои 30-60 минути, напълнете бурканите

  • 6

    Притиснете силно отгоре и покрийте повърхността с цели листа

  • 7

    Препоръчва се рязаното кисело зеле да се приготвя в буркани с вместимост до 3 литра

  • 8

    Ако искате да имате зеле до пролетта, налейте отгоре в бурканите малко олио.

продукти
250 гр.сол
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!