Нарязваме чушките, лука и чесъна на много дребно.
В отделна купичка разбъркваме млякото, яйцата, содата, олиото, солта, пипера и 5 с. л. от брашното, до получаване на хомогенна смес.
Когато получим желаната консистенция, добавяме и натрошеното сирене, като разбъркваме с помощта на бъркалка или шпатула, постепенно добавяйки и останалите 5 лъжици брашно.
Добавяме тази смес към чушките и разбъркваме хубаво, за да се смесят всички съставки.
Взимаме с лъжица от сместта и изсипваме в тава, застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрятата фурна на 200 С, до готовност. Не отнема повече от 10-15 минути.
Също така можем да изпържим въпросните кюфтенца, но аз лично предпочитам по-здравословния вариант.
При поднасяне гарнираме с млечно-чеснов сос, който съм представяла в други мои рецепти: равни дози кисело мляко и майонеза, счукан чесън и копър.
Ако не сте любители на майонезата, може да я пропуснете, като просто увеличите количеството на чесъна.