Рецептата участва в надпреварата за "Рецепти с кайма".
Пригответе кюфтенцата, като към каймата прибавите нарязания на ситно лук, изчистената от семето и дръжките чушка. Омесете ги заедно със сухите подправки (чубрица, кимион, малко черен пипер) на вкус и магданоза, нарязан на ситно.
Оформете малки, кръгли кюфтенца. Обелете и нарежете на жулиени картофите. Сложете ги в голяма, плитка тава. Овкусете със сол, черен и червен пипер. Налейте 100 мл вода.
Подредете кюфтенцата върху картофите равномерно. Полейте всичко със зехтин. Поръсете с чубрица.
Печете в загрята фурна 20 мин, покрити с фолио. Махнете го и допечете до зачервяване. Извадете и наръсете настъргания на ренде кашкавал и върнете да се запече и той.