Корите за лазанята се пускат една по една за няколко минути във вряща вода, за да поомекнат. Ако искате сами да си направите корите, вижте как тук.
Морските дарове се запържват в малко масло. Добавя се и пресования чесън и нарязан праз. След около 3-4 минути се добавя сметаната и двата жълтъка. Бърка се 1-2 минути до леко сгъстяване на соса.
Спанакът се попарва за няколко минути в подсолена вода и му се добавя малко лимонов сок.
Приготвя се сос бешамел, като се запържва брашното в зехтин и се добавя млякото на тънка струя, при непрекъснато бъркане. Накрая се прибавя пармезанът.
В тава се нареждат пластове кори за лазаня, като между тях се редува плънка от морски дарове и спанак. Накрая за завършва със сос бешамел и се пече 20-30 минути, до получаване на златист загар. Декорира се с листенца босилек.