Гъбите се измиват и нарязват. Запържват се с 4 с.л. зехтин. Прецеждат се от соса. Босилекът се измива и нарязва на едро и се добавя към гъбките. Лукът и чесънът се нарязват ситно и се задушават в останалата мазнина. И се добавят към гъбите.
Прибавя се 70 г пармеза. Слага се малко сол и пипер на вкус.
Загрява се половината масло заедно с брашното. Докато се бърка, се сипва млякото. Така се оставя да престои, докато заври. Смесва се със синьото сирене и лимонената кора.
След това започва да се реди лазанята - намазва се дъното с масло, ред кори, по един ред от двата соса и така, докато се изчерпат продуктите.
Отгоре се поръсва с малко пармезан. Пече се около 30 минути на 180 С.
Поръсете с мащерка при сервирането.