Разбивате яйцата със захарта. Добавяте брашното, бакпулвера и ванилията. Бъркате докато се получи гладка смес. Добавяте 6 с.л. олио и също толкова вода. Разбърквате отново. Изсипвате в предварително намазнена и набрашнена форма за кекс.
Ако не разполагате с такава и ще печете в тава, най-лесно ще е да сложите хартия за печене.
В купичка или чаша смесвате 1-2 с.л. от сместа с кафе. Няма значение какъв тип е кафето. Изсипвате върху сместа, с лъжица или друг прибор можете да направите леки спирали по повърхността.
Печете в предварително загрята на 180 - 200 С фурна. Първо отдолу, за да се надигне сладкишът, а след това и отгоре. Времето за печене зависи от фурната. Проверявайте с клечка за зъби.
Десертът е готов, когато клечката е чиста и суха и по нея няма залепнала смес.
Получава се уникален кекс. Рецептата е много лесна за изпълнение, не изиска никакви кулинарни умения, освен работа с миксер и да включите фурната.