В тиган загрейте олиото и сложете каймата. С помощта на шпатула я раздробете на трохи и я изпържете добре (около 10 минути). Оставете я настрана, за да се охлади.
През това време разбийте яйцата много добре. Към тях добавете млякото, горчицата, солта и пипера и разбъркайте. След това добавете каймата и нарязания на кубчета хляб и настърганите чедър и кашкавал. Смесете всичко добре.
Изсипете сместа в тава. Можете да я изпечете веднага - 180 С около 45 минути.
Или можете да я покриете с фолио, да я приберете в хладилник и да печете на другия ден. Преди да сложите във фурната, оставете няколко минути да стане на стайна температура.
За да проверите дали касеролата е готова, използвайте клечка за зъби - тя трябва да излиза напълно суха.