Овкусете пилешките гърди със сол и пипер от двете страни. Сложете ги в голям тиган със загрят зехтин с кожата надолу. Запържете до светло златисто от двете страни, после извадете в чиния.
Когато извадите пилето, в тигана сложете наситнените лук и чесън. Сипете съвсем малко вода и зехтин. Запържете ги за кратко.
Добавете нарязаните лимони, маслините, пилешкия бульон и 2 ч.ч. вода. Оставете да заври и след това да ври 10 минути. След 10 минути върнете пилето с кожата нагоре. Поръсете с мащерка и пипер. Оставете да се готви 15 минути.
Може да сервирате веднага или да извадите пилето и да сгъстите соса - с 1 с.л. царевично нишесте и 2 с.л. студена вода.