Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Лимонов пай II

7
Лимонов пай II
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте фурната на 165 С.

  • 2

    Смесете 1 ½ чаша захар, малко от солта и 1 ½ чаши вода в тиган. Пуснете на силна степен и оставете да заври.

  • 3

    В малка купа смесете нишестето и 1/3 чаша вода, трябва да стане каша. След това бавно смесете с врящата подсладена вода. Оставете да ври, докато се хомогенизира. Разбърквайте периодично. Махнете от котлона.

  • 4

    В малка купа разбийте жълтъците и лимоновия сок. Внимателно прибавете към сместа с нишестето и захарта. Върнете на котлона и оставете да заври. Махнете от котлона и прибавете лимоновата кора и маслото. Разбъркайте.

  • 5

    Сложете сместа в хладилник да се охлади.

  • 6

    В голяма стъклена или метална купа сложете белтъците с останалата сол. Разбийте добре. Внимателно сложете останалото количество захар. Продължете да разбивате, докато се получат здрави връхчета. Сложете ¾ от белтъците в сместа.

  • 7

    Сложете пълнежа в кората. Покрийте с останалите белтъци.

  • 8

    Печете в предварително загрятата фурна за 15 минути, докато белтъците покафенеят леко. Оставете за 1 час да се охлади и сервирайте.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
Margaritka
20.02.2014 | 16:48
Страхотен пай.
6
gabriela gabrielova
20.02.2014 | 10:34
С удоволствие ще го направя.
5
elena atanasova
19.02.2014 | 21:01
Бих опитала от този пай.
4
ива
18.02.2014 | 16:17
странна работа, ще е интересно да се опита.
3
работната пчела
18.02.2014 | 14:52
много са ми интересни тези .. сладкиши с такъв запечен крем отгоре,никога не съм яла.
2
Аламинут
18.02.2014 | 11:07
Много вкусен пай е това :)
1
poli asenova
18.02.2014 | 10:16
Ще пробвам този десерт.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...