Загрейте фурната на 165 С.
Смесете 1 ½ чаша захар, малко от солта и 1 ½ чаши вода в тиган. Пуснете на силна степен и оставете да заври.
В малка купа смесете нишестето и 1/3 чаша вода, трябва да стане каша. След това бавно смесете с врящата подсладена вода. Оставете да ври, докато се хомогенизира. Разбърквайте периодично. Махнете от котлона.
В малка купа разбийте жълтъците и лимоновия сок. Внимателно прибавете към сместа с нишестето и захарта. Върнете на котлона и оставете да заври. Махнете от котлона и прибавете лимоновата кора и маслото. Разбъркайте.
Сложете сместа в хладилник да се охлади.
В голяма стъклена или метална купа сложете белтъците с останалата сол. Разбийте добре. Внимателно сложете останалото количество захар. Продължете да разбивате, докато се получат здрави връхчета. Сложете ¾ от белтъците в сместа.
Сложете пълнежа в кората. Покрийте с останалите белтъци.
Печете в предварително загрятата фурна за 15 минути, докато белтъците покафенеят леко. Оставете за 1 час да се охлади и сервирайте.