Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Лучена яхния с месо от сърна

Лучена яхния с месо от сърна
Източник: Роси Цветанова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Предварително сварете месото за около час и варете, докато омекне (около час и повече) в подсолена вода. 

  • 2

    Обелете лука и нарежете 5-те глави едър лук на дребно. Сложете го в тиган заедно с олиото и 1 ч.л. сол, докато се запържи. 

  • 3

    Добавете брашното и червения пипер. Когато леко се запържат, разредете с 8 ч.ч. вода. 

  • 4

    Нарежете месото на порции. Подредете го в тава. Сложете обелените малки лукчета (50-60 бр.) и залейте със соса. Сложете чесъна (небелен, само леко продупчен с нож), виното, черния пипер на зърна. 

  • 5

    Добавете оцета, още 2-3 ч.ч. вода, мления черен пипер и дафиновия лист. 

  • 6

    Печете на 250 С около 45-50 минути. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D