В тенджерка с олио задушаваме нарязания на полумесеци лук и чесъна. Преди да е напълно готов, прибавяме и нарязаните пиперки, можете да сложите и доматено пюре.
Задушаваме до готовност. Слагаме подправките, разбъркваме и оставяме да изстине.
През това време, разделяме тестото на две равни части. Едната част разточваме на кора с диаметър по-голям от дъното на тавичката, в която ще печем. Намасляваме тавата и слагаме кората, така че да покрива стените й.
Отгоре разстиламе половината от плънката.
От втората част от тестото, разточваме две кори с диаметър, колкото е тавичката. Слагаме едната кора в тавата върху разпределената плънка. А върху нея изсипваме останалата.
Покриваме с втората кора и загръщаме навътре тестото от стените на тавата. Намазняваме отгоре леко и набождаме с вилица.
Пече се в предварително загрята фурна до готовност. Да ви е вкусно :)
Забележка: Тестото може да е купено готово или вие да си направите обикновено тесто с мая без яйца.