Сварете пастата както обикновено. Отцедете и прехвърлете в голям съд.
Загрейте предварително фурната на 180 С или 160 С с вентилатор.
Запържете бекона в тиган, докато стане хрупкав. Добавете лука и чесъна и гответе, бъркайки, около 2 минути. Добавете сместа към пастата.
Разтопете маслото в същия тиган. Добавете брашното. Гответе около 1 минута. Постепенно добавете млякото и разбъркайте до еднородна смес. Гответе 8-10 минути, докато сместа стане по-плътна. Добавете ½ ч.ч. сирене и магданоз. Сложете към пастата. Разбъркайте, подправете със сол и пипер на вкус.
Изсипете всичко в голяма тава. Отгоре сложете доматите, поръсете с галетата и оставащата моцарела. Поръсете с малко олио. Печете 30-35 минути.