Почистете патладжаните и ги нарежете на кръгчета
Посолете ги и ги оставете в гевгир да се отцедят от горчивия сок за 1 час
Измийте ги със студена вода и ги подсушете
В тиган сгорещете 3/4 от олиото и изпържете патладжаните
Обелете измитите домати и ги нарежете на малки кубчета, а чесъна - наситно
Загрейте останалото олио и запържете чесъна, докато пожълтее
Добавете доматите и посолете
След като кипне, варете 25 минути на умерен огън
Поръсете с босилека и с черен пипер на вкус
Сварете макароните според указанията на опаковката
Изцедете ги от водата и ги разбъркайте с доматения сос, половината кашкавал и патладжаните
Готовото ястие поръсетес останалия кашкавал и сервирайте веднага.