Брашното се пресява с бакпулвера и 1 с.л. от какаото.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се киселото мляко, портокаловия сок и олиото. Бърка се и постепенно се добавят пресетите съставки до получаване на гъста смес.
Намазняват и набрашняват се леко алуминиеви формички за крем карамел.
Сместа се разпределя в тях, слагат се в тавичка и се пекат на 170 С за 35 минути.
Готовите кексчета се оставят да се охладят, след което се изваждат от формичките и се набождат отгоре леко с клечка.
За глазурата: какаото се пресява и се добавя към затоплено прясно мляко и разтопено масло. Поставя се на котлона за 10 минути и се бърка като леко се сгъстява.
С така приготвената глазура се поливат готовите кексчета и се поръсват по желание с кокосови стърготини, смесени с настъргани портокалови корички.