Чували ли сте за маникоти? Или още едно италианско тестено изкушение от семейството на пастата.
Маникотите са доста големи, тъй като идеята им е да са с някакъв пълнеж, и обикновено са назъбени.
Начинът им на приготвяне повелява да бъдат запечени заедно със сос бешамел, приготвен със сирене Пармезан или Романо, или червен сос. Всъщност, може и с двата!
Ако следвате италианските традиции, трябва да приготвите маникотите с пълнеж от рикота (или пък с нашенския еквивалент - изварата) и спанак. Ако обичате месо, можете да включите кайма (мляно месо).
Както се досещате, маникоти е много вкусна и лесна за приготвяне рецепта, с която можете да разнообразите седмичното меню за вечеря.
Подобно на останалите членове на семейство Паста, с нея ще можете да нахраните повече хора наведнъж, така че я имайте предвид, когато очаквате гости.
Какво ще кажете да споделим с вас начина на приготвяне на традиционни маникоти (със спанак и сирене)? "Да" ли чухме? Е, тогава да преминем към съществената част.
Пълнежът се приготвя доста лесно. Просто трябва да смесите всички съставки и да ги разбъркате до еднородна смес.
Сосът, в случая доматен, отива на дъното на тавата, в която ще печете. Най-лесният начин да напълните маникотите е с помощта на фуния (пош), каквато използвате в сладкарството.
Какво следва по-нататък, научете от цялата рецепта за маникоти със спанак и сирене.