Направете кладенче в брашното и сложете яйцата, малко сол и вода. Омесете тестото. Разделете на 4 части. Оставете за около 30 минути да почине.
Направете плънката от кайма, лук, магданоз, малко сол и черен пипер. Омесете с ръце.
Разточете една топка тесто и отрежете квадрати от нея (големината им е по избор). Сложете от плънката във всеки и затворете (получава се нещо като пакетче или бохча). Повторете и с останалите кори тесто.
Наредете в тава за печене (може да се наложи да работите с две партиди) и печете на 180-190С за около 15 минути.
През това време сложете бульона в тенджера на котлона да заври. Извадете мантъто от фурната и сложете в тенджерата да се варят за около 30-35 минути. *Тук може да изберете и 2-ри вариант – да залеете с бульон мантъто след 15-та минута и отново да върнете във фурната (но това леко изменя оригиналната рецепта).
Пресовайте чесъна и го смесете с млякото. Стопете маслото и сложете червения пипер в него.
При сервиране на мантъто залейте с масло и поднесете с чесновото мляко.
А ето и историята на мантъ.