Започваме, като измиваме гъбите. Ако гъбките са малки, ги оставете така, но ако са големи, е добре да ги нарежете.
В подходяща тенджера (касерола) смесваме оцетите, сока от един лимон, меда, захарта и солта. Оставяме тази марината да заври, като след това с нея заливаме гъбите.
Добавяме още чесъна, черния пипер и половин връзка копър (ненарязан). Затискаме с чиния, за да могат гъбите да са изцяло потопени в марината и оставяме да престоят няколко часа на студено (в хладилник).
След като престоят, отцеждаме гъбите, премахвайки чесъна, черния пипер и копъра.
Тази ароматна гъбена салата поднасяме с останалия нарязан копър, полята леко със зехтин и парченца лимон.
Подробна информация четете тук.