Първо се разбъркват пудрата захар и маслото, докато се получи гладък крем. За това е важно маслото да е преседяло поне 1 ден на стайна температура.
След това се добавят останалите продукти и се бърка, докато се получи меко тесто, което да може все пак да месите.
Тестото се прехвърля на плота и се меси с пудра захар. Ако е прекалено меко, може да се доомеси с малко брашно.
Разточва се на лист с дебелина около 1-1.5см. Формичките са по желание.
Пече се за 20 мин. на предварително загрята до 160гр. фурна. Може да се използва хартия за печене, за да не залепват.
Когато се опекат, могат да се овалят в пудра захар, докато са още топли или да се украсят с глазура.
Рецептата е много лесна и се приготвя за нула време. Според сезона може да се експериментира с подправките - канела или билки.