Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Млечна баница с две кори

3
Млечна баница с две кори
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3.2
(базиран на 13 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Замесете тесто с 2 яйца, 3/4 ч.ч. вода, щипка сол и содата

  • 2

    Разделете го на 8 малки топчета и ги намажете с масло

  • 3

    Разточете ги големи, колкото палачинки и пак ги намажетес масло

  • 4

    За долната кора слепете 5 от разточените питки, а за горната - 3

  • 5

    Разточете първо долната кора така, че да излезе извън тавата, за да може да се увият краищата след това

  • 6

    Разточете и втората кора - малко по-голяма от тавата

  • 7

    Разбийте останалите яйца със захарта и предварително свареното мляко

  • 8

    Сложете втората кора, като я наберете по средата

  • 9

    Увисналите краища, на долната кора увийте, като преди това по края ги поръсите с масло

  • 10

    Оставете дупка, откъдето между двете кори налейте сместа от яйцата, захарта и млякото

  • 11

    Печете в силна фурна

  • 12

    Готовата баница нарежете и задушете покрита с кърпа. Може да я поръсите с пудра захар, смесена с ванилия. По желание ванилия може да сложите и в сместа.

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Anna Vasileva
27.03.2013 | 15:39
и аз нищо не разбрах и снимката хич не помага.
2
ива
03.01.2013 | 12:35
Не разбрах за корите.
1
Женя
27.11.2012 | 13:57
Никога не съм правила млечна баница,тази рецепта звучи апетитно,но е доста калорична
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D