Орехите се натрошават и смесват с канелата.
Корите се разделят на четири части, плънката - на 3.
В намазнена тавичка се слага 1/4 от корите, после 1/3 от плънката, кори, плънка, кори, плънка, кори. Разрязва се на квадрати или правоъгълници.
Маслото и останалото олио се сгорещяват и с тази смес се залива нарязаната баклава. Пече се на 180 С до готовност (около 30 минути). После се оставя да изстине напълно.
В малка тенджерка се слагат водата и захарта. Оставя се да ври, докато сиропът не се сгъсти и водата не остане 500 мл. Изстисква се лимоновия сок и се настъргва кората от половиния лимон. С този сироп (горещ, но не врял) се залива изстиналата баклава. Оставя се да престои няколко часа и е готова за сервиране.