Бисквитите се смилат в блендер, след което се смесват с мекото масло и рома. Оформят се на тесто, с което се застила дъното на форма за печене с подвижно дъно.
Така полученият блат се оставя в хладилник, за да стегне за около 30 мин.
Сметаната се загрява в съд с двойно дъно или на водна баня до степен на кипене, след което към нея се добавя предварително натрошения шоколад. Бърка се постоянно до пълното разтапяне на шоколада.
Желатинът се разтваря според инструкциите на опаковката и се прибавя към охладената смес от шоколад и сметана, след което получената маса се излива върху охладения блат, отгоре се насипват целите белени лешници и получената торта се оставя в хладилника за около 3-4 часа, за да стегне.
Преди поднасяне се поръсва обилно с какао и се декорира с въображение.