В тенджера се запържва до златисто 1 глава лук заедно с каймата.
След това се добавят 2 чаени чаши доматен сок и се оставя да покъкри на слаб огън, след което се добавят нарязаните на кубчета картофи.
Цялата тази смес се оставя да се задуши, докато картофите омекнат.
За заливката: Разбиват се яйцата, киселото мляко, щипката сода и 1 лъжичка брашно. Посолява се сместа на вкус.
След като картофите са омекнали, се изсипват в тава за печене и се подправят със сол и джоджен на вкус.
Слагат се да се пекат във фурната.
След като се изпекат и придобият приятен загар, се изваждат от фурната и се поливат с гореспоменатата заливка, след което се връщат във фурната.
Пече се, докато не се получи приятна коричка.
Добър апетит