Предварително изпържваме картофите, които може да са леко изпържени или хрупкави, това е по избор. Готовите картофи се овкусяват с подправки.
Каймата се замесва с едното яйце, лука, подправките и галетата и се изпържва до готовност.
Може и гъбите да се запържат с каймата или отделно, зависи как го предпочитате - аз запържих гъбите отделно от каймата.
В подходяща тавичка (или форма по ваш избор) се слагат половината от изпържените картофи, разпределят се отгоре каймата и гъбите, след което се реди друг ред с изпържените картофи.
Тъй като картофите и каймата са готови се прави заливката от киселото мляко, едното яйце и майонезата и се излива най-отгоре, поръсва се с копър и се пече на умерена фурна до готовност на самата заливка, отнема около 10-15 минути.
След това се изважда и се настъргва отгоре кашкавал и се връща във фурната леко да се разтопи или да се запече до хубава коричка.