Обелете патладжаните, нарежете ги на филийки и ги сварете в подсолена (1/2 ч.л. сол) вода за 5 минути. След това отцедете.
В тенджера с малко зехтин запържете нарязания на дребно лук, добавете бялото вино и варете 5 минути.
Разбийте царевичното нишесте в млякото и го добавете към лука. След това добавете канелата, черния пипер, индийското орехче и останалата сол и оставете да ври при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти.
Разделете соса на две. Към половината прибавете рибата тон, изварата, яйцата и разбъркайте.
В тавичка наредете половината филийки патладжан, изсипете сместа с рибата, отгоре наредете останалите патладжани, залейте с другата половина сос и поръсете с настъргания пармезан.
Печете 50-55 минути на 180 С.