Маята се разтваря със захарта с малко от водата (топла) и се замесва с останалите продукти. Разделя се на 4 топки.
Първата се разточва на тънка кора. Маже се първата с олио и се покрива с втората разточена и намазана с олио кора. Поръсва се със сирене или луком.
Така се прави и с останалите две топки.
Завива се на руло, като се усуква и издърпва, за да стане равномерно рулото.
Навива се на охлюв и се поставя в намаслена тава.
Така направете и с другите две кори на усукано руло и завийте около "охлюва" в тавата. Оставите да втаса.
Пече се на умерена фурна, трябва да е добре изпечена, като се извади от фурната, като разклатите тавата, трябва да "шумка".
Баницата трябва да е добре изстинала, преди да я залеете със сиропа, приготвен от 3 ч.ч вода и 2 ч.ч захар. Студена баница, топъл сироп.