Светът е луд по този десерт.
Почти няма човек, който да може да устои на вида на шоколадов десерт, с крамалеи ядки отвътре. Може би се досетихте за кой десерт става дума.
Е, няма да се бавим повече, а ще ви предложим рецептата за най-вкусния десерт с шоколад, карамел и ядки.
Направете си го у дома. Така ще сте сигурни какво има вътре и няма да се притеснявате от добавените химически овкусители, подсладители и други със същата наставка, така да се каже.
Трябва ви:
2 чаени чаши млечен шоколад
500 грама карамел
¾ чаена чаша фъстъчено масло
¼ чаша краве масло
1 чаша захар
¼ чаена чаша прясно мляко
1 ½ чаена чаша стопени бонбони маршмелоу
1 ч.л. ванилия, течна
1 ½ чаена чаша фъстъци (осолени)
1/2 чаена чаша сметана сладкарска
Начин на приготвяне:
Стопете на водна баня 1 чаена чаша от шоколада, 100 г от карамела и ¼ от фъстъченото масло. Разбъркайте с дървена лъжица. Напръскайте със спрей за готвене тава, обвита с алуминиево фолио, излейте вътре сместа. Сложете във фризера, докато приготвяте следващия слой.
Сварете маслото, млякото и захарта на средна температура. Смесете с леко стопените маршмелоу бонбони, ¼ чаша от фъстъченото масло, и ванилията. Разбъркайте. Ако шоколадът е готов, сложете следващия слой и го сложете отново във фризера.
Загрейте 400 г от карамела и сметаната на котлона, докато всичко се стопи. Разбъркайте фъстъците в карамела и разбъркайте. Намажете и третия слой и отново сложете в камерата.
Сложете останалите шоколад, карамел и фъстъчено масло на котлона и загрейте до хомогенизиране. Излейте отгоре последния слой и сложете във фризера.
А сега вижте видеото, за да ви стане напълно ясно, какво точно трябва да направите, за да получите най-вкусния десерт на света.