Още от Радослава Янева/ petitfoura.blogspot.com
Правите ли си пуканки вкъщи? Аз си правя, защото за цена от 7 лева в киното, всяка една пуканка страшно ми присяда.
Скъпи пуканки с евтин вкус. Уж с масло, ама палмово. И с повече сол, отколкото царевица, а многото сол е коварно нещо, особено ако ще се дава на деца.
Изкривява усещането за вкус и ни кара да предпочитаме все по-солени и по-солени храни, а всеки знае какви неприятности може да докара прекомерната употреба на сол.
Затова опитайте да сложите една пълна супена лъжица меко краве масло в тенджерка и да усилите огъня.
Когато маслото се стопи, сипете в тенджерката купичка царевица за пуканки, захлупете и чакайте. Не след дълго царевичката започва да танцува.
Не отваряйте капака, но отвреме-навреме раздрусвайте тенжерата, за да не загорят. Когато пукне и последното зрънце, оттеглете пуканките от котлона, дръпнете пердетата, пуснете си филм от торентите и яжте!
Разбира се, в микровълновата фурна също могат да се направят, но това е по-опасният вариант, защото когато ви замирише на изгоряло, вече е твърде късно.
В средата на купата се е образувало черно ядро от овъглени пуканки, останалите са се омирисали също, както и цялата къща, така че за ядене не стават.
Затова - тенджерката на котлона за по-сигурно.