Това ни е любимата салата с майонеза през лятото.
Измиваме картофите и ги слагаме да се сварят цели и необелени в подсолена вода (но да не са прекалено меки, няма да могат да се настържат).
Сваряваме яйцата. След като изстинат, картофите и яйцата се обелват .
Взимаме чиния за салата (не много дълбока) и настъргваме на едро ренде първо картофите (посоляваме, 2 щипки сол и леко разбъркваме), след това кашкавала и накрая яйцата (и тях ги овкусяваме е с 1 щипка сол).
Правим чесновия сос – разбиваме киселото мляко с майонезата, добавяме пресования чесън и ситно нарязания копър и слагаме сол на вкус.
Изсипваме равномерно чесновия сос върху яйцата, трябва да ги покрие добре.
Накрая украсяваме с маслини, кисели краставички, или който с каквото има.