Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

На кулинарно пътешествие с... Росица Петкова

по статията работи: | 21 октомври 2013 Прочитания: 5505 1
Слънчевата ни читателка разказва за себе си и своите кулинарни тайни
На кулинарно пътешествие с... Росица Петкова
Източник: Личен архив

Росица Петкова е редовен читател на Kulinar.bg.

 

Тя на драго сърце споделя своите чудесни и вкусни кулинарни рецепти не само тук, в сайта, а и на страницата във Фейсбук.

 

Тя не просто готви добре, тя е истински майстор. Особено в приготвянето на различни сладкиши, както ще видите сами.

 

Лъчезарната й усмивка и мило отношение ме накара да пожелая да науча повече за нея.

 

Така Росица се превръща в героиня от поредицата потребителски интервюта и във важен член на шареното ни кулинарно общество.

 

Нека кулинарното пътешествие през вкусния свят на Роси започне сега!

 

Разкажи ни нещо повече за себе си...

 

Аз съм едно 26-годишно момиче, което, бих казала, никога не скучае.

 

Освен че обожавам да готвя (а и да ценя вкусната храна) също така плета, рисувам, майсторя най-различни ръчно изработени неща, обичам да чета книги, да ходя на театър и кино, да пътувам...


С две думи, моята почивка се изразява в това да правя нещо :D, но естествено от време на време обичам и просто да си мързелувам. Възпитана съм като позитивен и широкоскроен човек, отворен за света и всичко в него. Това, което най-харесвам в себе си, е умението да се наслаждавам и ценя малките неща и да намирам време за всичко :). Имам късмета да се радвам на прекрасно семейство, силна подкрепа и много любов.

 

17590

Колаж: Росица Петкова

 

Какво те свързва с Бразилия? (Припомням, че Росица помогна на Kulinar.bg да се свърже с бразилката Карла, която ни разказа за бразилската кухня).

 

Едно прекрасно приятелство, кулинарията и огромни симпатии към страната, народа и традициите.

 

Имаш ли любима национална кухня?

 

Не бих казала, за мен всяка една кухня има своя "чар" и вкусово превъзходство. Обичам да пробвам от всичко, може и да не ми хареса, но аз съм длъжна да опитам :)

 

17589

Колаж: Росица Петкова

 

Какво те вдъхновява да твориш в кухнята? Има ли човек, от когото се учиш, или опитът е най-добрия учител?

 

Моят учител и вдъхновител в кухнята е майка ми. Може и да съм пристрастна, но е голям кулинар. От дете съм "глезена" с вкусни ястия, закусчици, десертчета и т.н. Много често всички деца от квартала "прелитахме" през къщи за някоя вкусна следобедна закуска и отново бягахме да играем. Разбира се, и опитът си казва думата. А това, което ме мотивира сега, е моята половинка, която с огромно удоволствие си хапва всичко, което му приготвям. Как да не го зарадва човек, като му направи това, което иска или да го изненада с нещо ново. Моят най-верен дегустатор и ценител :)

 

17592

 

17588 Ядивна картичка за Св. Валентин. Дори пожеланието може да се схруска! Източник: Росица Петкова

 

Кой е най-високият кулинарен връх, който си покорявала досега? (т.е. най-сложната рецепта)

 

Не бих могла да кажа, коя е най-сложната рецепта. Всеки път, когато пробвам нещо ново, се чудя дали ще се получи, но тръгвам смело и обикновено съм страшно доволна от резултата и поемам към следващото предизвикателство. Може да се каже, че по-голяма трудност срещам не в изпълнението на дадена рецепта, а в намирането на продукти. Много неща липсват на нашия пазар. Доста често ми се налага да търся информация, как да си направя дадено нещо сама, но за съжаление има и такива, които просто няма как.

 

17594

Колаж: Росица Петкова 

 

Най-любима българска рецепта? А от друга кухня?

 

Хм!!! От българската кухня, май най-голямо удоволствие ми доставя да си разточа една хууубава баница. Но всъщност нямам най-любима рецепта, имам много от всяка една кухня. :)

 

17591 Колаж: Росица Петкова

 

На страницата във Фейсбук сподели, че празнуваш Деня на благодарността. Празнуваш ли Хелоуин и/или други международни празници?

 

Ооо, за празниците мога да говоря до безкрай! Обожавам ги! В моето семейство дори и рождените дни се празнуват като национални празници :) Наред с всички български, празнуваме и Деня на благодарността (но през Ноември - четвъртия четвъртък), Хелоуин, Свети Валентин, Денят на жената, Денят на майката (втората събота на месец Май), Денят на бащата и още много, много други. Просто няма как да изредя всички, кой знае и още колко ще добавим към списъка в бъдеще. Имаме си нашите малки, прекрасни семейни традиции, свързани с всеки един от тях.

 

17593

Колаж: Росица Петкова

 

Най, най-любимият ни е Коледа. За него винаги кипи трескава подготовка. Елхата ВИНАГИ се украсява на Бъдни вечер (с коледни шапки на главите и под звуците на коледни песни) и се приготвя традиционна българска трапеза. А в коледната сутрин бързаме към елхата за проверка какво ни е донесъл Дядо Коледа. После се почват големите приготовления за празника, вкъщи замирисва на джинджифилови сладки, току-що изпечена домашна точена баница, вкусна вечеря и какво ли още не. А след това цялото семейство сядаме на масата :) Имам и още много да разкажа и за другите празници, но май ще е добре да с огранича с това.

 

Най-перфектната според теб комбинация между питие и ястие?

 

:D Баничка с боза!

 

Би ли приготвила торта специално за Kulinar.bg? :P

 

Без никакво съмнение и без дори да се замислям, отговорът ми е ДА, с най - голямо удоволствие. :)

 

Сега ако кажеш, че сме любимия ти кулинарен сайт... и ние бихме ти направили торта! :)

 

Естествено, че да, не ставай смешен! (любим цитат от сериала "Напълно непознати"), а сега си чакам тортата. :D

 

Пожелай нещо на прекрасното ни многохилядно семейство!

 

Това, което мога да пожелая е преди всичко здраве, много поводи за усмивки и късмет, да опитват нови и различни неща, да съумяват да правят не дотам лесния живот по-пъстър и красив, да обичат и да бъдат обичани. :) А, и разбира се - много кулинарни успехи!

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Elitsa Georgieva
22.10.2013 | 17:38
strahotna statiq. poznavam momi4eto ot dale4noto detstvo i do den dneshen e moi dobyr priqtel. li4no se zanimavam s kulinariq,kato izu4avam zanaqta zad granica. no do sega ne sam sre6tala talant kato neq, koito sam da se u4i,koito da e taka vdyhnoven i ustremen , v ne6tata , koito tvori.za men tova e edno izkustvo, a tq boravi unikalno i edinstveno s dvete si ruce. da ne govorim i shto za li4nost e- po -perfektna i ot ne6tata, koito gotvi i maistori!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...