Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Невероятен зеленчуков хайвер с цвекло

8
Невероятен зеленчуков хайвер с цвекло
Източник: Антоанета Ставрева
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измиваме добре цвеклото и морковите, почистваме ги и ги настъргваме.

  • 2

    Наливаме в дълбок тиган или тенджера част от олиото, добавяме настърганите зеленчуци и задушаваме под капак 20-тина минути.

  • 3

    Добавяме доматения сок, смачкания чесън, доливаме останалото олио, захарта и солта.

  • 4

    Измиваме пипера, отстраняваме семената, режем на парчета и накълцваме на дребно в блендера, добавяме там и лютата чушка, отново смиламе.

  • 5

    Прибавяме и пипера и задушаваме още около 40 минути - до готовност на цвеклото - да е съвсем меко. Ако ни се вижда гъсто - добавяме сок или олио.

  • 6

    Добавяме дафиновия лист.

  • 7

    Хайверът трябва да се получи мек - да може да се маже на парче хляб - това е правилната консистенция.

  • 8

    Горещия хайвер разсипваме по стерилизираните бурканчета (във фурна на 150 С или на решетка върху пара - за 15 минути).

  • 9

    Обръщаме надолу с гърлата и увиваме в одеяло за 1 денонощие. След като измине, прибираме на хладно.

продукти
Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
Светла Иванова
11.10.2013 | 16:38
От миналата година съм голям фен на цвеклото и това непременно ще го пробвам
7
zvetanka ivanova
11.10.2013 | 16:27
Смятам да приготвя от него.
6
elena atanasova
11.10.2013 | 08:03
Отговор на коментар #4 от pepi damjnova:
Наистина е полезно за организма.
5
elena atanasova
11.10.2013 | 08:02
Бих опитала от предложението.
4
pepi damjnova
10.10.2013 | 20:49
Цвеклото е много полезно. Аз не съм опитвала такъв хайвер.
3
Violeta
10.10.2013 | 15:19
Отговор на коментар #1 от кати:
Така е,ще пробвам обаче,защото свучи много вкусно.
2
Violeta
10.10.2013 | 15:18
Такова нещо не съм опитвала.
1
кати
10.10.2013 | 13:46
Много червено
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...