Обичате ли американски палачинки?
Според нашите стандарти американските палачинки не са никакви палачинки, но пък не можем да отречем, че са много вкусни.
Днес ще ви покажем една вариация на американските палачинки, която сме сигурни, че ще ви хареса.
Пак правим уточнението, че изобщо не приличат на онова, което ние сме свикнали да наричаме "палачинки", но пък името няма никакво значение - важен е вкусът, нали?
Най-важната характеристика на американските палачинки е, че са, така да го кажем, дебелички.
Е, тези суфле-палачинки са направо гиганти!
Истински, плътни, много дебели, но много меки и нежни, ефирни, точно като суфле!
Обсипахме ги с комплименти, а сега е време да ви покажем как точно се правят.
Продукти:
- 5 яйца (5 жълтъка и 4 белтъка)
- 70 г захар
- 60 г брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
Сложете в купа жълтъците и захарта, разбийте с телена бъркалка. После прибавете предварително пресятото брашно, бакпулвера, солта и ванилията. Разбъркайте добре.
Отделно разбийте белтъците на сняг. Внимателно смесете двете смеси, като бъркате съвсем малко, за да не спаднат белтъците.
За да изпечете палачинките, ви трябва тиган с дебело дъно и капак. Намазнете го леко и сложете част от сместа. После сложете капака.
След това отворете, сложете още малко от сместа върху палачинката и обърнете. Отново затворете тигана. И ето каква палачинка ще получите при отварянето му:
Страхотна дебела пухкавелка, която просто плаче да бъде изядена. Полейте ги с любимия си топинг и се насладете на фантастична закуска.
Не забравяйте и правилният начин за ядене на американски палачинки. С тези пухкавелки също ще работи!
Ако пък нямате много време, но все пак ви се хапват точно палачинки, припомнете си най-лесните палачинки! Това е един от любимите ни кухненски трикчета!
А сега вижте и нагледно как се приготвят тези суфле-палачинки: