Сложете картофите да се варят.
През това време обезкостете пилешките бутчета и нарежете месото на малки жулиенчета/хапки.
Добавете сол, черен пипер и соев сос към месото и го оставете на една страна.
Сварените картофи се намачкват, заедно с прясно мляко и маргарин, добавени на вкус, до получаване на пухкаво картофено пюре.
Овкусете пюрето със сол и черен пипер (аз слагам и индийско орехче) и го оставете на една страна да изстине.
Загрейте олиото. Нарежете лука на полумесеци и го задушете на слаб огън във вече загрялото олио.
Когато лукът започне да омеква добавете настърганият морков, чушката, нарязана на ситни пръчици и замразен грах(по желание).
След като зеленчуците леко се задушат, прибавете и нарязаното пилешко месо.
Добавете и доматеното пюре и малко вино и ги оставете да се задушават до готовност.
Добавете сол, черен пипер на вкус (аз добавих и малко лют червен пипер).
След като месото е сготвено и сосът му се е сгъстил, го изсипете в тавичка.
Към картофеното пюре добавете и едно сурово яйце, разбъркайте хубаво и го изсипете върху пласта зеленчуците с месото.
Отгоре поръсете с кашкавал и го пъхнете във вече загрятата фурна до получаване на златиста коричка.
Оставете ястието да изстине и сервирайте с чаша вино :)